maanantai 20. toukokuuta 2013

Viikko taas vierähtänyt, pennut 4vko

 Pennut täyttivät eilen kokonaista neljä viikkoa ja täytyy myöntää että tämä viimeisin viikko jonka pennut on asuneet isommalla alalla on ollut työntäyteinen. Onneksi ens viikolla alkaa loma! Siivoamista riittää. Sitä riittää aamulla, päivällä, illalla, ihan koska tahansa. Osa pennuista on sentään ymmärtänyt että kun toisella puolen huonetta on paperit niin se on se puoli jossa on hyvä käydä asioilla, mutta vain osalla... Se toinen osa sitten pissaa ja kakkaa joka puolelle. Tämän viikon projektina on saada etupihan aita pennun kestäväksi ja pennut ulos, setti uusia aitatolppia ja nippusiteitä (ah! naisten taloudessa kaikki korjataan a) jesarilla b) nippusiteillä ja ruuvarin virkaa toimittaa veitsi) on haettuna. Huomenna jos saisi insinöörin avustuksella mittailtua paljonko aitaverkkoa täytyy hankkia alaosan tiivistämiseksi niin keskiviikkona voisi sitten hakea verkon ja alkaa asentaa. Keskiviikkona kaikki tervetuloa talkoisiin! Ehkä...

 <- Mauri ja punainen, punainen ->


 <- tyttö, Mini ->

 <- valkoinen, Sarvis ->

 Oranssi

 
 

 
MauLi! --->
Pennut leikkivät niin keskenään kuin leluilla ja syövät hyvällä ruokahalulla. Viikko sitten oli ensimmäinen madotus josta selvittiin ilman dramatiikkaa. Suuria kokoeroja on edelleen, isoin "Mini" (minikaulus mastodontti) on vajaan 2kg ja pienin "Mauri" (vihreä poika jonka kasvu hidastui ripulin seurauksena Ninan saatua antibiootteja nisätulehdukseen pari viikkoa sitten) on vasta kilon. Muut sitten siltä väliltä. Kovin aktiivisesti en pentuja ole punninnut, muutaman kerran lähinnä seuratakseni että Mauri todellakin kasvaa. Pennuille ei ole työnimiä pahemmin siunaantunut noita edellä mainittuja ja Reino Rupusta, joka sairasti stafylokokkia melko perusteellisesti ja sen seurauksena kantaa karvattomia länttejä ylpeydellä, lukuunottamatta. Sarvikaulus on edelleen Sarvikaulus tai Sarvis, muut väreillä ja Tyllerö tyttö tai tyllerö.

 ---> Reino!
 


Luonne-eroja alkaa vähitellen tulla esiin. Puuhakkaitahan tämän ikäiset ovat, jos joukosta pitäisi tässä kohtaa valita rauhallisin niin taitaisin taipua Punaiseen. Pörröistä Keltsi ja Tylli ovat aktiivisempia leikkimään itsekseen ja leluilla kuin viirupäinen Valkoinen. Nahkoista taisi ensimmäisenä leikkimisen (ja hännän heilutuksen!!) aloittaa viirupäinen Oranssi. Mini tuntuu välillä olevan vähän päälle päsmäri ja jyräävän massalla pienempiään, mutta muutaman kerran on tullut seurattua kuinka Mauri-kirppu seisoo kaksi kertaa kokoisensa Minin päällä ja hurrrjalla ärinällä ravistelee toisen niskaa. Reino rakastaa huomiota, Leino Lupunen on sylikoila... Reino on se joka ensimmäisenä änkee syliin. Sarviksella on tuntu olevan vähän camel bootsit, tutkaili ensimmäisenä iltana yksinään nurkkia toisen majoituttua pentulaatikkoon ja samalla tiellä on edelleen. Sarvis harvemmin leikkii muiden kanssa tai leluilla mutta tutkii ehkä eniten ympäristöään. 

Tämän päivän tilanne on että kaikki nahkat on alustavasti varattu ja pörröistäkin kotia vailla saattaa olla vain toinen pojista. Tulevana viikonloppuna on luvassa vilskettä kun useampiakin kotiehdokkaita tulee pentuja katsomaan ja Esko on ilmoitettu molempina päivinä näyttelyyn, lauantaina Harjavaltaan ja sunnuntaina Raumalle. Eskon, nyt jopa näyttää siltä että Esko pääsee osallistumaan tassuhaavan parannuttua.

<-- Keltsi

1 kommentti:

  1. Voi ei <3 on ne vaan ihania! Vauvamasu-kuvia kans ja tsemppiä Eskon kanssa näytelmiin!

    Terkuin,
    Erika & koirat

    VastaaPoista