maanantai 13. toukokuuta 2013

Hei me söpistellään, syyään ja leikitään! Ikää nasahti plakkariin sunnuntaina kolme viikkoa eikä pentulaatikon rajaama maailma tahdo enää riittää. Ensimmäinen yllättäjä oli puoli välissä viikkoa ulkona laatikosta ja perjantaina kun tulin töistä oli pari pentua valloittamassa makuuhuonetta. Tänään olisi sitten päivä että maailma avartuu ja joukkue muuttaa olohuoneeseen.

Porukalle on nyt tullut melko reilustikin koko eroa. Keltainen ja minikaulus on hirmuisia mörssäreitä. Tyllerö, valkoinen, punainen, oranssi ja sarvikaulus keskikokoa, sininen ja vihreä porukan pienimpiä. Pentujen osoitettua olevansa alati nälkäisiä aloitin konsultoituani Janea niille kiinteän ruuan torstaina, minit (sininen ja vihreä) saivat tosin jo keskiviikkoiltana pienet maistiaiset.
    
Pennuilla on nyt käynyt myös jo jokusia vieraita. Vanhoja tuttuja sekä uusia tuttavuuksia. Muutamille on jo kodit varmistunut vaikkeikaan vielä ole varsinaisesti yksilövalintoja tehty. Valinnat on tässä kohtaa rajoittuneet karvan mittaan kun joukossa nyt kerran on myös ne pari pinapoikaa ja -tyttö. Pinathan voidaan nykyään siirtää myöhemmin pitkäkarvaisiksi collieiksi jos ne vain täyttävät vaatimukset, tästä aiheesta löytyy lisää Collieyhdistyksen sivuilta. Muutaman viikon päästä aletaan jo olemaan sellaisessa ajassa että pentujen luonne-erot alkavat olla selvillä ja voidaan alkaa miettimään oikeiden pentujen ja kotien yhdistämistä. Varattuna on tällä hetkellä vain lyhytkarvaisia poikia, joten kotia vailla on pari nahkaa ja koko pinajoukkio. Myös se ainoa tyttö.


Nina tunnollisesti edelleen imettää lapsosiaan, mutta homma alkaa näyttää hieman haasteelliselta. Ainakin asennon puolesta, yleensä Nina pyrkii aloittamaan istuvaltaan, mutta kun pennut tekevät rynnäkön se nousee seisomaan ja riiputtaa siinä päätään epämukavan näköisesti. Toisinaan se asettuu nopeasti makuulle ja selkeästi pinnistelee epämukavuusalueella. Pienimpiä koitan nostella välillä erikseen tissille ja silloin Nina makaa pentulaatikon ulkopuolella rentona kyljellään ihan niin kauan kun pennut vain jaksavat imeä. Ruokahalu tyypeillä tuntuu vain kasvavan edelleen eikä pentujen ruokakuppiin eväistä jää paljon mammalle siivottavaa.
  


PS. Blogger taistelee tänään kovasti vastaan ja ulkoasu on sen mukainen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti