sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Pitäis ja pitäis...

Ahkerammin päivitellä kuulumisia kun kerran tällainen viestintäkanava on. En silti lupaa mitään.

Esko kävi tänään näyttelemässä tyttärensä Piitun ihmisen kanssa Tampereen KV:ssa. Mä olin vähän turhan nopee liikkeissäni kun huomasin nahkojen tuomarimuutoksen ja ilmotin itteni töihin. Sitten tajusin että rahojen palautus tuomarimuutoksen vuoksi on hankalaa ja kun oon töissä jää Dingon ainoa näyttelykäynti näkemättä. Toinen näistä oli paikattavissa ja Karoliina, joka asuu samalla kylällä meidän kanssa, otti Eskon följyyn ja mä toin Een sitten päivän päätteeks mukanani kotiin. Esko oli lopulta PU4 Nils Molinilla ja Piitu Eskontytär Judy's Magician sai ERIn.

Maaliskuussa käytiin Karoliinan ja Piitun kanssa ajelemassa Seinäjoella ryhmiksessä. Piitu oli ihka ekassa näyttelyssään ja sai EH:n. Esko sai plakkariin ekaa kertaa Suomessa ROPin! Lassielehdessä julkaistaan roppien kuvat, mutta eipä tullut otettua kuvaa eikä oikein tunnu fiksulta laittaa parin vuoden takaista edustuskuvaa enää lehteen. Molempien näyttelyiden arvostelut lisätty Een arvosteluihin.

Dingo sai näyttelystä pystykorvaisena sen mitä tuli hakemaankin eli H:n ja Taija on tähän oikein tyytyväinen! Toista kertaa ei Dingoa kehässä nähdä. Eikä tarttekaan, Dingolla on muuta hommaa. Taija ja Dingo korkkasivat maaliskuussa TOKO-kehät ykköstuloksella! Ja kesän myötä nää voi vielä debytoida ainakin paimennuksessa! Harrastusrintamalla kunnostautui myös Katin Hupi joka viimeisteli RTK2-koularin! Pätevät pojat! Hupi kävi myös Katin kanssa näyttelemässä Liettuassa (vai oliko se Latviassa, mä en ikinä muista) parin sertilöisen verran. Vuoden päästä sitten se viimeinen.

Talvi käytiin Een ja Keppulin kanssa sunnuntaisin treenaamassa hallilla tottista. Edistyttiinkin jonkin verran, molemmat koirat tekivät metrisellä hyppynoudon. Sitten onnistuin saamaan Eskon puoli huolimattomasti esteelle niin että se teki kuperkeikan pressuesteen ja kapulan kanssa eikä enää oikein rohkeus riitä. Kohotellaan hyppyitsetuntoa ja opetellaan tekniikkaa niin eiköhän se tästä. Gee hyppää ja noutaa edelleen. Eskon kanssa ollaan tammikuusta saakka käyty agilityssa Tähtitekniikalla (www.tahtitekniikka.com - suosittelen), huisin kivaa! Taijan tekemien hyvien pohjien ansiosta me ehkä päästää kisaamaan tänä vuonna! Niin ja molempien kanssa ollaan nyt myös BH-kurssilla. Tavoitteena on molemmilla BH 10.6., mutta jos ei tunnu valmiilta niin en mee. Koitetaan myös päästä tokossa koekuntoon kesällä.

Ja mitäs Ninalle. Ninalta vietiin suunnitellusti kohtu joulukuun alussa ja yllättäen vajaa kaksi viikkoa myöhemmin pernan kiertymän vuoksi perna. Vein eläinlääkäriin koiran epäilyksenä luutukos suolessa kun se yritti ulostaa ja sai ulos vain veristä kuraa. Kaikkien hämmästykseksi kyseessä kuitenkin oli kiertynyt perna joka jätti vaihtoehdoiksi leikkauksen tai lopetuksen. Nina toipui leikkauksesta hyvin eikä pernattomuus haittaa elämää sen enempää kuin kohduttomuuskaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti