sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Touhukas viikonloppu!

Viikonloppuna "meidän poppoo" harrasteli parillakin rintamalla tuloksia. Aloitetaan lapsista ja lauantaista. Ninan pentusista Hupi kävi pyörähtämässä Raisiossa lassieiden pääerikoisnäyttelyssä ekaa kertaa virallisessa näyttelyssä saaden hienon hienon tuloksen ERI4!


"Well-made tri. Pleasing Head. Good foreface. Nice ear carriage. Good neck and shoulders. Nice outline, but just fails behind the shoulders. Good bone and feet. Moved quite well. 
JUN ERI 4, Carole Smedley GB"

(c) Elina Riipi

(c) Elina Riipi

Sunnuntaina oli sitten vuorossa ensin Dingo. Taija vei Dingon ensimmäistä kertaa tutustumaan lampaisiin SCY:n paimennuspäivään ja samalla Dingo osallistui SCY:n epäviralliseen paimennustaipumuskokeeseen. Ekakertalainen Dingo häikäisi ja läpäisi taipparin kirkkaasti! 

1) Kiinnostus lampaisiin 5/5
2) Taipumus hallita lampaita 4/5
3) Henkinen kestävyys 4/5
4) Yhteistyökyky/ohjattavuus 5/5

yht. 4,36
Kokonaisvaikutelma: Erittäin lupaava paimenkoiran alku.

Taijan blogissa on tarkemmin testistä.


Collieyhdistyksellä on tilasto suoritetuista paimennustaippareista: PaimennustilastoSiellä se komeilee myös Timtam-siskon hyväksytty taipparitulos! Paimennus on lajina mulle outo, kertaalleen oon vanhoja koiria lampailla käyttänyt. Näiden kahden tuloksen jälkeen mun varmaankin täytyy viedä myös Nina ja Esko käymään lampailla...

Josta päästäänkin Eskoon. Ee kävi tänään luonnetestissä Kangasalla ja käyttäytyi hyvin eskomaisesti. Testi saatiin hyväksytysti läpi, loppupisteillä ei juhlita, mutta osa-alueet kuvaavat koiran käytöstä testissä. Näin ollen Esko on nyt Suomen muotovalio ja samalla voidaan anoa tammikuussa saadun Ruotsin sertin turvin myös Ruotsin valion arvo. Eskon luonnetestistä on myös oma postaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti