torstai 28. helmikuuta 2013

Iitun leikkuri

Medial compartment disease. Ei rustoa kyynärnivelen sisäpinnoilla. Siinä syy ontumiseen. Tähystyksessä ei siis paljon voitu tehdä asian helpottamiseksi. Juuri nyt jatkosuunnitelmat on auki, mutta mitään mullistavaa ei ole luvassa.

Kyynärnivelen tähystyksessä ei löytynyt irtopalaa. Oireiden aiheuttaja on ns. medial compartment disease. Tämän seurauksena nivelen sisäpintojen rustot sekä olka- että kyynärluun puolelta ovat kuluneet kokonaan pois. Nivelen ulkopinta on normaali. Tämän seurauksena on suoraan luu vasten luuta, joka aiheuttaa kipua. Sairauden aiheuttajaa ei täysin tunneta, syyksi epäillään nivelpintojen yhteensopimattomuutta eli luut eivät istu täysin toisiaan vasten.

Hoitovaihtoehdoissa ykkösenä on konservatiivinen hoito = normaalia koiran elämää, kipulääkettä ja lepoa tarvittaessa (tod.näk. jatkuva kipulääkitys) ja säännöllisesti Cartrophen-kuuri + lisäravinteita. Tän lisäksi on harkinnassa hieman kantasolu-tyyppinen ACell injektio, mutta järkyttävän hintansa vuoksi tiukasti harkinnassa. 500e yhdestä injektiosta on PALJON. Mahdollisuus on että sillä voisi saada kivutonta aikaa kuukausia, mutta vain mahdollisuus...

Hyvä mieli on siitä että on tutkittu mistä on kyse, harmitus siitä ettei mummia voinut "ehjätä". Elämä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti