lauantai 25. helmikuuta 2017

Erkkarissa

18.2. oli Collieyhdistyksen erikoisnäyttely jossa suureksi ilokseni oli esillä Eskon jälkeläisiä kaikista pentueista. Nuorimmat Diamondfox-lapset vasta pentuluokassa, Judy's Magician tyttäret nuorissa ja avoimessa esikoisista Varma. Aivan upeeta! Oli todella lähellä saada jopa jälkeläisryhmä! Ehkä sitten jo seuraavaan erkkariin elokuussa.

Menestys ei kummoista ollut oikein kellään. Porukan ainoat sijoittujat oli pikkupennuissa Voitto PEK4 KP ja Roosa PEK3, virallisissa luokissa taidettiin kaikki kerätä EH:t. Esillä oli myös Hupi Ninanpoika Kangasniemi jota arvostettiin ERIllä ja SAlla! Tietysti sitä aina toivoo menestystä, varsinkin noille lapsille kun isukilla ei enää Suomessa ole pahemmin saavutettavaa, mutta näyttelyt on mulle enemmän sosiaalinen tapahtuma. Rodusta kiinnostuneita ihmisiä kerääntyneenä yhteen ja koiria esillä.

Nyt kun Esko on valio eikä cacibien metsästystä tarvi harrastaa, mitä luultavimmin käydään vain sellaisissa näyttelyissä joissa on joko lapset esillä joita mennä katsomaan, tuomari jonka mielipide erityisesti kiinnostaa tai sitten titteli-näyttely jossa teoriassa voisi olla mahdollisuudet menestyä. Näillä ilmottautumishinnoilla ei valion kanssa paljon motivoi kiertää pieniä ryhmiksiä.

Näyttelyssä heilui useampi kuvaaja joten kaikista lapsista ja isukista on jopa uusia kuvia. Annina Eskola onnistui saamaan Eskosta erittäin onnistuneet poseeraukset, kiitos! Kaksi ensimmäistä kuvaa on siis Eskosta viisivuotiaana. Lapsista erikoisen värinen Savu (Diamondfox Mademoiselle Fumee) herätti kovasti keskustelua varsinkin näyttelyn jälkeen. Savu on rekisteröity merleksi ja geenistestillä varmistettu sitä myös olevan. Ulkoasultaan väri muistuttaa kuitenkin ehkä eniten ns. riistanväristä jota tavataan mm. suomenlapinkoirilla ja tunnetaan myös Maltese Bluena. Geneettisesti Savu nyt kuitenkin on merle vaikka ei ihan siltä näytäkään.
D. Monsieur Rocher 
D. Monsieur Rocher


D. Monsieur Cascade 
D. Monsieur Charme

D. Monsieur Choyer

D. Mademoiselle Fumee

D. Mademoiselle Cherie

D. Mademoiselle Feerie

D. Mademoiselle Fumee

D. Mademoiselle Feerie


D. Mademoiselle Cherie


Judy's Magician Magic Zone

Judy's Magician River Queen

Judy's Magician River Queen 
Allegory Romilda


Allegory Romilda 
Allegory RomildaBillabong

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti