tiistai 23. heinäkuuta 2013

Jopo

Pennullehan tarvi saada nimi kun se jäi yksin. Samusta lähdettiin ja matkalla käytiin läpi Jennin kanssa vaikka mitä vaihtoehtoja. Joposen ollessa tallilla tätä nimiasiaa siinä pohdittiin kun huutelin pentua "poniponiponiponi" josta muotoutui "niponiponipo". Nipo ei Jennille kuitenkaan kelvannut mutta pyöräteemassa kun pysyttiin niin pennusta tuli Jopo! Jopo poponen.

Jopo on hieman päässyt näkemään maailmaa mutta on mulla huono omatunto siitä miten vähän sille oikeasti on ollut antaa yksilöllistä huomiota. Siitä huolimatta se on oppinut mukavasti kulkemaan hihnassa (halutessaan) ja kulkemaan vapaana porukan mukana sekä tulemaan kutsusta luo (halutessaan). Lauman jatkona se hyvin pitkälti kulkee. Kentällä on käyty pari kertaa eikä Jopoista ole vieraat koirat tai ihmiset stressannut. Mielellään se on kaikkiin käynyt tutustumassa eikä oo ollut yhtään valikoiva ihmistenkään suhteen! Ei se kaikista ihan yhtäläisen kiinnostunut oo mutta ei kuitenkaan oo kattonut ketään nenän vartta pitkin kuten aiemmin on ollut tapana. Ylipäänsä Jopolla on ollut ihastuttavan avoin ja reipas asenne. Paitsi sunnuntaina kun oltiin katsomassa koulukisoja vieraalla tallilla... Jopo ei tahtonut kävellä käytävää pitkin. Ei ei ei. Liinat kiinni ja silmät teevadin kokoiseksi ihan niin kun pientä pentua oltaisiin leijonan kitaan lykkäämässä. Hetken annoin jumittaa narun päässä itekseen ennen kun nostin sen metrin eteenpäin jonka jälkeen Jopo selkeästi totes että aijjaa... no mennää sitte. Edelleen Jopolla on vahvana tuo omatahto, jos ei Jopo tahdo niin Jopo ei tahdo. Se jää jumiin. Muutoin meni ponitusturismi mukavasti tutustuen uusiin ihmisiin ja yhteen hippettileidiin jota ällö pentu ei olisi voinut vähempää kiinnostaa.

Kotia Joponen on edelleen vailla. Katsotaan josko lauantaina tilanne muuttuisi.

Maailmalta on kuulunut mukavasti pentusten kuulumisia ja hyvin pitkälle mukavia kuulumisia. Porukat on käyneet ekoilla rokotuksilla ja painot oli Minon vajaasta 7 kilosta Hupin reiluun 11kg. Jenni käytti Jopon torstaina, Jopolla puntari näytti lukemia 8,8kg. Kivekset on ollut vähän muutamalla kadoksissa mutta katsellaan rauhassa. Harmit on olleet onneksi aika pieniä, Hiskillä (keltsi) ja Hiisillä (oranssi) oli ollut melkein samaan aikaan ripulia ja Dingolla (punainen) olisi panoisteiitin eli kasvukipujen oireita.

Kiitos kaikki ihanaiset pentusten kodit yhteydenpidosta! Mulla saattaa välillä hautautua sähköpostiin joku viesti hetkeksi aikaa ennen kun sen taas muistan ja vastaan, mutta jokaista viestiä arvostan isosti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti