keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

pennut 2 päivää


Lauantai-iltana Nina oli jo hieman levoton, petaili ja läähätteli lähes koko yön. Ensimmäinen pentu syntyi heti yhden jälkeen ja seuraavan 4,5 tunnin aikana saatiin saldoksi yhdeksän:

1. 13.06 poika 440g
2. 13.14 poika 390g
3. 14.27 poika 420g
4. 14.42 poika 390g
5. 15.02 poika 350g
6. 15.44 poika 370g
7. 16.15 poika 400g
8. 17.03 poika 340g
9. 17.30 tyttö 340g


Synnytys oli mutkaton ja näin seuraavan parin päivän kokemuksella voin todeta että Nina hoitaa pentuja mallikkaasti. Ninan ruokahalu on kohdallaan, mutta se voisi juoda enemmän. Tätä tehostaakseni Ninalla on ollut pari kertaa päivässä pentulootaan tarjoilu piimällä maustettua vettä. Ensimmäisenä iltana ja seuraavana aamuna Ninan joutui "pakottamaan" hihnan kanssa ulos, mutta tänään se on jo itse pyytänyt muutaman kerran ulos. Nina söi lähes kaikki jälkeiset ja hämmästyksekseni sen vatsa tuntuu kestäneen kohtuullisen hyvin. Jälkivuoto on hiipunut koko ajan ja Ninan vointi pysynyt hyvänä, ihastuttavaa on ollut huomata ettei se paljastunut kuihtuneeksi synnytyksen mukana kadonneiden muotojen jälkeen. Ensikertalaisena emän voimakas läähättäminen pentulaatikossa on hieman yllättänyt, mutta sekin oikeasti kuuluu asiaan. Muutamia tuttuja on jo käynyt pentulaatikon laidalla ihastelemassa ja näihin Nina on suhtautunut ystävällisesti, mutta tarkkaavaisesti. 

Keke ja Esko olivat seota sukkiinsa ensimmäisenä iltana, ihan ystävällisesti kylläkin, kavereilla oli suuria tuskia pysyä portin oikealla puolen ja oven ollessa suljettuna oli sen takana vartio. Pennut ovat kaksikon mielestä edelleen äärettömän mielenkiintoisia, mutta suurin innostus on jo tasaantunut. Muutama viikko ja katsotaan josko niitä uskaltaisi päästää tekemään tuttavuutta pentuihin aidan takaa. Nina on suhtautunut muun lauman mielenkiintoon pentuja kohtaan hyvin rauhallisesti.

tyttö
Pennut punnittiin tänään uudemman kerran kehityksen seuraamiseksi. Muutamalla pennulla oli paino hieman pudonnut ja suurin pentu napautti vaakaan lukemaksi 500g. Poikien tunnistamisen helpottamiseksi ne saivat myös "korvamerkit", tipan eri väristä kynsilakkaa korvanlehteensä. Pari pojista on helposti tunnistettavissa, mutta loput tunnetaan nyt väreillä.

2 kommenttia:

  1. Onnea pennuista :O) Ihana kun sait noin ison kasan onnea kun sulla on ollut niin paljon murhetta viime aikoina... Tsemppiä tuleville viikoille etenkin kun katras tosta saa lisää ikää ;)

    VastaaPoista